Hyppää sisältöön

Pxhere

Lukas-kirjastot kiinni 4-13.9! Lukas-kirjastot kiinni 4-13.9!

 

Lukas-kirjastoihin uusi kirjastojärjestelmä ja käyttösäännöt

 

Lukas-kirjastoissa otetaan käyttöön uusi kirjastojärjestelmä. Järjestelmän vaihdoksen vuoksi kaikki Lukas-kirjastot ovat kiinni 4.–13.9. Myös verkkokirjasto on pois käytöstä. Lainat eivät eräänny 4.9. ja 24.9. välisenä aikana eikä lainoja tarvitse palauttaa sillä välin, kun kirjastot ovat kiinni. Kirjastojen palautusluukut ovat kuitenkin avoinna, jos lainat haluaa palauttaa aiemmin. Tammisaaren kirjaston ensimmäinen kerros on avoinna arkipäivisin 9–17. Sivukirjastot pidetään sulkuviikon ajan kokonaan kiinni, mukaan lukien Tenholan kirjaston itsepalvelu. Myöskään kirjastoauto ei liikennöi. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan kirjaston kotisivuilla osoitteessa http://www.raasepori.fi/kirjasto ja kirjastojen ilmoitustauluilla.

 

Lukas-kirjastot ovat 14.9. lähtien osa Helle-kirjastokimppaa, johon kuuluu 12 uusmaalaista kuntaa. Muutoksen myötä asiakkaiden käytettävissä on kolme kertaa suurempi kokoelma, enemmän e-aineistoja sekä uusi verkkokirjasto. Aineistoa on mahdollista varata ilman kaukolainamaksuja esimerkiksi Porvoosta saakka.

 

Samalla luodaan kaikille Helle-kirjastoille yhteiset käyttösäännöt, myöhästymismaksukäytännöt ja aineistojen laina-ajat. Uudistuksiin voit tutustua verkkosivuillamme. Näkyvin muutos Helle-kirjastoissa on se, että myöhästymismaksua kertyy 15 senttiä/päivä/kirja tai muu lainattu materiaali. Myös määräaikaan mennessä noutamattomista varauksista peritään 1 euron maksu. Vanha Lukas-kirjastokortti toimii entiseen tapaan.

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan

25.5 alkaen voit lainata ainoastaan kirjastokortilla! Et voi enää lainata ajokortilla, passilla
tai KELA-kortilla! 

Uusi tietosuoja-asetus GDPR astuu voimaan toukokuussa ja se tarkoittaa muutoksia henkilötietojen käsittelyssä. Henkilötietoja ei saa käsitellä tarpeettomasti ja kirjastojärjestelmien tulee olla sellaisia, että henkilötiedot on suojattu entistä tarkemmin.

Sinun kannaltasi muutos aiheuttaa sen, että ainoastaan kirjastokortti tai mobiilikortti käy lainatessasi. Jos sinulla on kirjastokortti voit ottaa mobiilikortin käyttöön Raaseporin kirjastoissa Stocard-sovelluksella (Android ja IOS). HUOM! Mobiilikortti toimii ainoastaan palvelutiskillä! Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi!

Helle Naxos avattiin 1.2.2018

 

Naxos-palvelussa voit kuunnella klassista musiikkia, jazzia, maailmanmusiikkia ym. tietokoneella tai älylaitteella.

Kirjaudu sisään kirjastokortinnumerollasi. Voit olla kirjautuneena enintään kaksi tuntia kerrallaan, sen jälkeen pitää kirjautua uudelleen. Muista kirjautua ulos, kun et enää käytä palvelua, jotta myös muut voivat käyttää palvelua.

Helle Naxos toimii seuraavissa kunnissa:

Askola, Pornainen, Porvoo, Hanko, Inkoo, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Pukkila, Raasepori, Sipoo ja Siuntio.

HUOM! Uudet osoitteet! Aikaisemmat versiot toimivat samanaikaisesti uuden kanssa noin 1 kuukauden, sen jälkeen ne poistuvat käytöstä!

Naxos Music Library:  http://helle.NaxosMusicLibrary.com  (12 samanaikaista käyttäjää)

Naxos Music Library Jazz:  http://helle.NaxosMusicLibrary.com/Jazz (3 samanaikaista käyttäjää)

Naxos Music Library World: http://helle.NaxosMusicLibrary.com/World  (3 samanaikaista käyttäjää)

Voit myös käyttää sovelluksia: Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz. Huom! Naxos Music Library World ei ole käytettävissä sovelluksen kautta.

Ottaaksesi sovellukset käyttöön kirjaudu aluksi sisään Naxoksen verkkoversioon ja luo käyttäjätunnukset. Huom. Sinun täytyy kirjautua sisään molempien palveluiden verkkoversioihin erikseen luodaksesi tunnukset. Voit kuitenkin käyttää samoja käyttäjätunnuksia molempiin palveluihin.

Kieli Kieli

Ota yhteyttä kirjastoosi jos et pääse kirjautumaan!

Suosittelemme että käytät Google Chrome tai Mozilla Firefox-selainten uusimpia versioita.

 

Ruotsinkieliset e-kirjat Ruotsinkieliset e-kirjat

ELib

Voit lainata ruotsinkielisiä e-kirjoja osoitteessa lukas.elib.se!

Selaimelta lukemiseen suosittelemme Chromea tai Firefoxia.

Kotimaiset sanomalehdet sähköisesti! Kotimaiset sanomalehdet sähköisesti!

Nyt voit lukea kotimaisia e-lehtiä kirjastoissa!

www.epress.fi

 

Viimeksi hankitut Viimeksi hankitut

Naxos

 

Lähetä viesti kirjastolle
* Pakollinen tieto
*
*
*
(viesti menee Tammisaaren kirjastoon)